DLC och patching pajaserier

Även om jag inte har haft mycket tid att spela, har Payday 2 (vidare P2) varit igen ett gott spel att spela med några vänner. Kort sagt är det ett spel där man rövar banker eller andra platser. Det är ett gyllene co-op-spelet. Man kan välja mellan att försöka gå stealth eller att knalla.

Men en sak irriterar mig med P2. Det är något som kanske numera är en realitet inom spelindustri: DLC-pajaseri. Vad jag menar med pajaseriet är att man har nästan färdigt material innan man publicerar spelet. Sedan publicerar man gradvis DLC-materialet för spelare som kanske först har varit något som var menat att vara inklurerat i spelet. Sedan tar man betalt för dem. (Lyckligtvis har Overkill ändå givit till exempel Armored Transport DLC fri för prenumeranter.)

Andra sak som också har blivit något slags pajaseri är patching. Numera är det inte värd att preköpa ett spel. När man får tag på spelet måste man först undergå många olika patcher som måste nerladdas till datorn. Det har blivit vanligt att publicera ofärdiga spel.

Därför måste man vänta. Men för mig är det inte längre en stor sak. Jag har ju inte så mycket tid att genast börja spela nya spel – inte heller har jag datorn som kan driva dem. Heh.

Lämna en kommentar

Under datorer, spel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s