Videospel är Guds gåva!

Ja, jag kunde säga så.

De senaste tiderna har jag spelat ganska mycket med mina gamla vänner. Jag hade en lång paus med videospel eftersom jag gjorde min värnplikt och efter det bodde jag I annan stad för två månader utan min dator. Vi har spelade APB Reloaded och Borderlands 2 de mesta. När vi har spelat BL2 för kring 20 timmar, har det varit en liten besvikelse. Båda är också spelen som behöver några vänner att spela med, annars blir de långtråkiga.

Okej, jag spelade ganska mycket NHL98 med Playstation och också Super Smash Bros. Brawl och The Legend of Zelda – Wind Waker med min Wii under min boende utan dator. Men jag måste säga att jag har blivit mer och mer PC-orienterad spelare.

BioWare har varit kär för mig. Min barn- och ungdom har färgats av spel såsom Baldur’s Gate (den andra del kanske det bäst spel jag har spelade färdig!) och Jade Empire. Spel med intrig och berättelse. Jag har också, de senaste åren, spelade färdig Mass Effect 1 & 2 och Dragon Age, båda Biowares spel, och The Witcher som baserar sig på polsk författare Andrzej Sapkowskis samnämnda fantasibokserie. Jag skulle läsa dem också.

Nu spelar jag, inklusive de omnämnda spelen övan, Neverwinter Nights (också Biowares spel) medan NWN 2 och The Witcher 2 och väntar på sina turer. Star Wars: the Knights of the Old Republic var en besvikelse för mig. Det kändes alltför mycket som proto-ME.

Jag har funderat på hur vanligt det är för en “präststuderande”, för en sommaranställd hos församling att vara någon slags nörd. Det är jag ju, eller åtminstone tänker att vara.

Åtminstone väcker det förvåning bland skriftskolelever när jag säger vad jag har som hobby. Kanske är det inte något vad som skulle sägas vanligt. Kanske också eftersom man tycker att de troende är några slags alienerade från andra. Och videospelen blir numera mer och mer generella. Men vår uppfattning om troende människorna är sådan att de inte kan vara moderna!

En elev från min första skriftskol från det här året sade, när skriftskolan tog slut, att hans uppfattning om de troende förändrade radikalt. Han kunde inte tänka sig ha so roligt och trevligt tid i skriftskolan! Hur vanligt det är…

Boderlands 2 - Spin to win!

Boderlands 2 – Spin to win!

P.S. Det här årets skriftskolelever är födda år 1998. OBS! De är yngre än NHL98! Skulle jag säga någonting? Jag är ju bara 21 år gammal själv…

Lämna en kommentar

Under kyrkan, spel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s